slide1 slide2 slide3 slide4
top slide

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Καταλαβαίνω

 

 

Πλαταμώνας

 

 Αποστάσεις:
Αθήνα 371 χλμ.
Θεσσαλονίκη 102 χλμ.
Κατερίνη 36 χλμ.
Λάρισα 49 χλμ.

Ο Πλαταμώνας βρίσκεται στο Νοτιοανατολικό τμήμα του νομού Πιερίας, απέχει 36 χιλιόμετρα από την Κατερίνη, που είναι η πρωτεύουσα του νομού. Ανήκει στον Δήμο Ανατολικού Ολύμπου ( Δ.Δ. Λεπτοκαριάς, Νέων Πόρων, Παντελεήμονος Πλαταμώνα Σκοτίνης ) εκτείνεται σε 8422 στρέμματα και έχει περίπου 2200 μόνιμους κατοίκους. Η πρόσβαση γίνεται εύκολα, μέσω του εθνικού αυτοκινητόδρομου Ε75 (Αθηνών-Θεσσαλονίκης) και με το Σιδηρόδρομο.

Platamon 0002 Platamon Platamon

Οι ακτές του εκτείνονται από τους Νέους Πόρους έως τον Άγιο Παντελεήμωνα συνδυάζουν βότσαλο και αμμουδιά ενώ για την καθαρότητα τον νερών βραβεύονται κάθε χρόνο με την γαλάζια σημαία. Μπορείτε να κολυμπήσετε στο κέντρο του χωρίου δίπλα στην εκκλησία και στο μικρό λιμανάκι ( παραλία με μικρό βοτσαλάκι και άμμο ), στους μικρούς τεχνητούς κόλπους (παραλία με αμμουδιά και ήρεμα νερά ενδείκνυται για οικογένειες με μικρά παιδιά), κάτω από το Κάστρο του Πλαταμώνα (παραλία με πετραδάκι ) και στην περιοχή Καλαμάκι (παραλία αρκετών χιλιομέτρων με αμμουδιά). Όλες οι παραλίες είναι οργανωμένες και υπάρχουν beach bars, cafe και εστιατόρια.

Platamon Platamon Platamon Platamon

Ο Πλαταμώνας θεωρείται ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα της περιοχής. Λειτουργούν πολλά εμπορικά καταστήματα, bars, cafe, clubs και εστιατόρια. Προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές αλλά και για όποιον αναζητά την έντονη διασκέδαση. Διαθέτει επίσης και λιμάνι όπου μπορείτε να αγκυροβολήσετε τα μικρά σας σκάφη.

Το χωριό του Πλαταμώνα είναι κτισμένο στους πρόποδες του Ολύμπου. Χαρακτηριστικό της περιοχής λοιπόν είναι η πλούσια βλάστηση, κυρίως με πλατάνια, και οι πηγές με καθαρό και πόσιμο νερό. Σας προτείνουμε να περπατήσετε κάτω από τα βαθύσκια πλατάνια του και να επισκεφτείτε τις τοποθεσίες "Πηγή της Αρτέμιδος", "Πηγή των Μουσών" και "Πηγή Αγίου Βήματος", με το γραφικό παραδοσιακό νερόμυλο.

Ξεχωριστό ιστορικό μνημείο της περιοχής το Κάστρο του Πλαταμώνα όπου το καλοκαίρι πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ολύμπου.

 

14Medium

Στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα της κυρίας Βασιλικής θα φροντίσουμε να περάσετε υπέροχες οικογενειακές διακοπές.

Επικοινωνία

Βασιλική Παπακώστα

Πλαταμώνας Πιερίας
Διεύθυνση: Πάροδος Κολοκοτρώνη
Τηλ.: 23520 42078
Κιν.: 6973316839

e-mail : info@papakosta.gr

ΜΗΤ.Ε   : 0936Κ113Κ0187000

Ενημερωτικά δελτία

Συμπληρώστε το email σας και μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Που είμαστε